gallery/damme bier

Ook in de Zwinstraat nr. 7 te Sijsele wordt men steeds geconfronteerd met de restanten van de duivelse huilbuien! Dagelijks melden tientallen mensen zich hier aan met kleine en grote kwetsuren van allerlei aard. Gelukkig staat deze jonge, dynamische groepspraktijk steeds paraat om u bij het herstel te begeleiden! Dit 7-koppige team blinkt uit in leergierigheid, waardoor ze een gamma aan specialisaties kunnen aanbieden. Zo kan u bij hen terecht voor handrevalidatie, sportkinesitherapie, dry needling, manuele therapie, pre- en postnatale, orthopedische revalidatie en tal van andere specifieke behandelvormen! De ruime praktijk beschikt bovendien over een fitnessruimte waar u zelfstandig of begeleid kan oefenen.

Gezien hun passie voor het bewegen en gezondheid, zetten zij graag hun 14 schouders onder dit sportieve evenement. Opdat u zich 1 dag professioneel renner zou wanen, bieden zei u een welverdiende massage na de wedstrijd.

gallery/corpofit
gallery/logo doorzetters

Deze tot hond gevormde duivel liet echter zijn sporen na… Hij veroorzaakte kwalen bij de bevolking… lelijke kwalen! Nog steeds dragen wij hier de gevolgen van; dit ondervond ook Ronald Plovie. Op 1 maart 2012 werd bij hem schildklierkanker vastgesteld. Drie weken later werd zijn schildklier operatief verwijderd, waarbij hij 1 stembandzenuw diende in te leveren. Dankzij uitgebreid onderzoek en financiële middelen beschikken we echter over een ruim arsenaal aan medische antwoorden op deze problematiek; na enkele ingrepen kon Ronald zich weer goed duidelijk maken!

Om zijn medemens eenzelfde afloop te gunnen, besloot Ronald actie te ondernemen. Hij ging fietsen, niet zomaar fietsen! In de loop van enkele jaren bouwde hij een heus team pedaalridders op die samen ten strijde trekken tegen deze alomtegenwoordige kwelduivel. Jaarlijks nemen deze bescheiden helden deel aan de ‘1000 Km van Kom op tegen kanker’. Deelnemen doet men door geld op tafel te leggen, 5000 Euro per team! Dit geld zamelen deze DOORZETTERS in door middel van tal van activiteiten; wijn, cava, kaarsen en bierverkoop, een kaas- en wijnavond, quizavond en de DAMME BIER KOERS OP ROLLEN

 evenement. Opdat u zich 1 dag professioneel renner zou wanen, bieden zei u een welverdiende massage na de wedstrijd.

 

Op een Vlaamse wielerkermis hoort bier. Punt.

Damme, oftewel Hondsdamme, werd volgens de legende bijna overspoeld door een bres in de omringende dijken. De bres ontstond door een storm veroorzaakt door het gehuil van de duivel in de gedaante van een hond. De moedige dijkbouwers lieten zich echter niet kennen! Ze jaagden de hond op, maakten hem af en vulden de bres met zijn dode lichaam. Damme was gered!

Enkele verre afstammelingen van deze helden, nl. Kurt De Fauw (kinesitherapeut) en Dieter Mestdagh (boekhouder), beschermen de Damse bevolking nog steeds tegen de overheersing van het water. Dit doen ze door het voorzien van een waardig alternatief: hun zelf gebrouwen Damme Bier.